7 okt: Napoleon Bonaparte Wandeltocht, Den Helder

Foto's: wsvkm.nl

Dit is een mooie gelegenheid om marinestad Den Helder te bezoeken of te ontdekken. De door de wandelsportvereniging Koninklijke Marine georganiseerde Napoleon Bonaparte Wandeltocht is genoemd naar de ‘noordelijke stellingen’ en de ‘scheepswerf Willemsoord’, die in 1811 in opdracht van Napoleon werden  gebouwd. De Franse keizer noemde Den Helder dan ook het Gibraltar van het noorden. 

Als je tot nu toe Den Helder alleen maar kent van de boot naar Texel, dan is deze wandeltocht een uitgelezen kans om de stad en zijn ligging in de duinen en aan zee te ontdekken. En tegelijkertijd de maritieme geschiedenis van de stad te bezichtigen, zoals een gratis bezoek aan het Marine Museum met de onderzeeboot de Dolfijn uit de 60er jaren.

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, die beschreven staan op de site van: wsvkm.nl

De Gieterij van Willemsoord. Oorspronkelijk ontwerp 1825, nu in gebruik als café-restaurant en dansschool. Foto: Jim van der Mee, Flickr

De route aangegeven op de kaart, zoals je ziet gaat het deels door de stad en deels door de natuurgebieden en de havens. De start en eindpunt zijn bij het Marine Museum waar je gratis kunt parkeren en gratis het museum mag bezoeken.

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, die beschreven staan op de site van: wsvkm.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?