320 pagina’s natuurkracht in ‘De Wilde Stilte’

Foto: Gerrit Burow, Flickr

Raynor Winn (1963) debuteerde overweldigend met ‘Het Zoutpad’, dat uitgroeide tot een internationale bestseller. Zij woont en werkt in Cornwall. Raynor en haar man hebben op het South West Coast Path de redding van de natuur ontdekt. De terugkeer naar een normaal bestaan blijkt moeilijk, maar een oude boerderij in Cornwall wordt hun redding. ‘De wilde stilte’ is een verhaal van hoop, en van een levenslange liefde die sterker is dan al het andere. En zeker herkenbaar in Coronatijd.

HET BOEK | Sinds Raynor en haar man Moth hun huis kwijtraakten en alleen met een rugzak en een tentje de bijna duizend kilometer aflegden van het South West Coast Path, en ze maanden lang leefden aan de wilde en winderige kustlijn van Engeland, voelen de kliffen, de lucht en de rotsachtige bodem aan als hun thuis. Moth had een terminale diagnose, maar tegen elke medische verwachting in lijkt hij in de natuur te zijn opgeleefd. Zo ontdekken Raynor en Moth op de ruige strook tussen land en zee dat alles mogelijk is.

Als ze uiteindelijk terugkomen in de bewoonde wereld, blijkt een dak boven je hoofd nog geen thuis. De terugkeer naar een normaal bestaan blijft moeilijk – totdat een ongelooflijk gebaar van iemand die hun verhaal heeft gelezen alles anders maakt. De kans nieuw leven te blazen in een prachtige, oude boerderij diep in de heuvels van Cornwall en het door landbouw verarmde land stukje bij beetje terug te geven aan de natuur, wordt hun redding. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen.

REVIEW | Virgina: ‘Ik heb ‘De wilde stilte’, net als Raynor Winns vorige boek ‘Het zoutpad’ in een ruk uitgelezen. Echt heel bijzonder hoe zij schrijft over haar leven als buitenbeentje, de liefde tussen haar en Moth en hun toewijding aan de natuur. Inspirerend ook hun wandeltocht over IJsland en de manier waarop ze tegen wil en dank met zijn ziekte moet leren omgaan. Prachtig!’

Je kunt het boek ‘De wilde stilte’ van Raynor Winn bestellen bij: bol.com

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?