31 maart: Walking Event De Maashorst

Foto: Vincent van Zeijst, Wikimedia

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant en is op 31 maart voor de vijfde  keer thuishaven voor het Walking Event. Dat betekent volop genieten van aan elkaar gekoppelde natuurgebieden, historische dorpjes en oude boerderijen in het boerenland. Interessant is dat er vanaf maart vorig jaar een groep wisenten in De Maashorst is uitgezet die echter eerst de gelegenheid krijgen om te wennen. Alle routes gaan langs dit wengebied, dus mogelijk kun je een glimp opvangen van deze impostante dieren.

In De Maashorst, grofweg tussen Oss en Uden, tref je eigenlijk alle soorten natuurgebieden naast elkaar. Van stuifduinen tot vennetjes, bos en heidevelden en moerassen. Het maar liefst 3500 hectare grote gebied is rijk aan plantensoorten en insecten, huisvest ca. 150 vogelsoorten en 25 zoogdieren. Verder is er een grote populatie amfibieën.

De wandelafstanden lopen van 5 t/m 30km waarbij de organisatie je de mogelijkheid geeft van streekproducten te genieten en er is muziek onderweg. Je kunt je vooraf inschrijven maar ter plaatse mag ook.

Kijk voor alle informatie op de website van Walking Event De Maashorst.

Kijk voor alle informatie op de website van Walking Event De Maashorst.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?