3 & 4 augustus: De Noord-Hollandse 100 van Leeghwater

Kaart: 100vanleeghwater.nl

Een uniek wandelevenement over twee dagen waarbij je 100km aflegt. Je loopt door het polderlandschap van de Beemster en Schermer, rond 1635 ontwikkeld door Jan Adriaanszoon Leeghwater door het plaatsen van poldermolens. De 100 van Leeghwater wordt jaarlijks gelopen op de eerste vrijdag en zaterdag van augustus. Dus als er dit jaar niet bij kunt zijn, doe je hem toch gewoon volgend jaar. Dan kun je je daar een beetje op voorbereiden, want zelfs voor de beste wandelaar is 100km geen sinecure.

Het gevarieerde parcours voert je o.a. langs de dijken en wegen van De Schermer en De Beemster, en door de kernen van bijvoorbeeld Schermerhorn, Middenbeemster en De Rijp. Tevens loopt de wandelaar door Alkmaar kaasstad en over het beroemde Waagplein. Als je na 100 km nog een beetje energie over hebt kun je gaan voor de 105, die goed is voor de long distance walker stempel.

De organisatie zorgt voor vervoer van tassen, er zijn deskundigen voor het behandelen van blaren, er is opfrisgelegenheid met ruimte om je te verkleden en mogelijkheden voor overnachten.

Ga voor alle informatie en inschrijven naar: 100vanleeghwater.nl

Foto’s: 100vanleeghwater.nl

Ga voor alle informatie en inschrijven naar: 100vanleeghwater.nl

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?