1998: Uitvinding van sterk Zwitsers E-bike-merk Flyer

Foto: the first flyer

Als een jonge Zwitserse metselaar in 1998 dagelijks vanuit het dal de berg op moet om thuis zijn lunch te  gebruiken, komt hij op het idee om een elektrische motor op zijn fiets te monteren. Hij gebruikt voor zijn eerste e-bike een ruitenwissermotor van een vrachtwagen en de accu van een personenauto. Want hij vindt dat zowel de motor als de accu sterk genoeg moeten zijn om de berg op te komen. Philippe Kohlbrenner weet dan nog niet dat hij met zijn ‘Rode Buffalo’, zoals hij zijn e-bike noemde, aan het begin stond van het succesvolle Zwitserse e-bike-merk FLYER.

Dankzij liefde en gevoel voor kwaliteit is FLYER uitgegroeid tot één van de toonaangevende e-bike-merken van dit moment, waarbij door de fabrikant de volgende kernwaarden worden gehanteerd:

Zwitserse kwaliteit: ingebakken in de genen van de Zwitsers. Alleen het beste is goed genoeg, met name als het gaat om veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Garantietermijn van 5 jaar: als je gelooft in je eigen kwaliteit dan hoort daar vanzelfsprekend een riante garantietermijn bij. Deze is volgens FLYER uitzonderlijk in e-bike-land.

Permanent op zoek naar innovatie: zoals je kunt zien op de titelfoto hierboven, was de eerste elektrische fiets van Flyer al voorzien van een middenmotor. Daarmee was FLYER dan ook de eerste e-bike met middenmotor. Op dit moment wordt het FIT-systeem, geïntroduceerd in 2016 en uniek in de markt, steeds geavanceerder. Deze boardcomputer biedt je betere fietsondersteuning door een automatisch schakelende motor en geeft je meer informatie over je eigen kracht t.o.v. de motor. Zie  onderstaande video.

De kracht van de accu: de eerste vraag die je stelt bij het aanschaffen van een e-bike is vaak: wat is de actieradius? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven vanwege de vele factoren die daarbij een rol spelen. Zoals het wegdek, eventuele helling, wind, bandenspanning en lichaamsgewicht natuurlijk. Afhankelijk van je verwachtingen van het gebruik van je e-bike kun je bij FLYER kiezen uit accu’s met capaciteiten van 432 Wh tot maar liefst 648 Wh. Waarbij FLYER het liefst uitgaat van overcapaciteit.

Meer over de bedrijfsgeschiedenis van Flyer vind je hier

Bekijk alle Flyer modellen op: Flyer-fietsen.nl

 

 

ZELF FLYER TESTEN? KLIK DAN HIER VOOR HET FLYER FIETSEVENT VELUWEZOOM OP 1 SEPTEMBER

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?