12 t/m 28 mei: Spring Walking festival Kanaaleilanden

Sark, foto Miez Peek

Dit is werkelijk de beste manier om de Kanaaleilanden te ontdekken. Tijdens het 17-daagse Lente-Wandelfestival vanaf Guernsey kun je kiezen uit liefst 70 wandeltochten waarbij je ook de buureilandjes Herm en Sark aan doet. Drie eilanden met ieder een eigen karakter in de subtropische omgeving waar de Kanaaleilanden bekend om zijn. Het wandelfestival vindt plaats van 12 t/m 28 mei.

Wandelen op het eiland Herm, bij eb kun je naar de rotsen in de verte lopen. foto Miez Peek

Er zijn wandelingen in alle soorten en maten. Wil je meer weten over de geschiedenis van Guernsey ga dan mee met een stads- of kasteelwandeling. Wil je de zee niet uit het oog verliezen? Kustwandelingen genoeg, dan weer hoog boven de kliffen en dan weer schoenen uit op het uitgestrekte strand. Of wandel je liever over de smalle wegen en paden in het groene hart van Guernsey?

Er is een uitgebreide folder met het volledige programma en aanvullende informatie. Voor sommige wandelingen is het verstandig vooraf in te schrijven. Wil je zelf op pad dan heeft Guernsey een prima busnetwerk waarbij je zelf een start- en eindpunt kunt kiezen. De eilanden Herm en Sark, beide met de boot vanuit Guernsey bereikbaar, zijn zo klein dat je alles lopend kunt doen.

Guernsey kun je o.a. per veerboot bereiken (laat je auto in Frankrijk). Meer info vind je hier. Klik voor de folder van het wandelfestival.

De kust van Guernsey, foto: View from Icart

Het vervoer op Sark gaat met de benenwagen, de fiets of…

Klik voor de folder van het wandelfestival.

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?