Actief vanaf de 10 leukste Vlaamse terrasjes

Het toerismebureau van Vlaanderen heeft de 10 leukste terrasjes voor 2017 op een rij gezet. Ideaal om je wandeltochten en fietstochten te beginnen of te eindigen. Daar hoort dan eigenlijk een glimmend Vlaams pintje bij. Een lijst met een aantal onbekende plaatsen die zowel qua terras als qua omgeving wat te ontdekken hebben.

Onderaan dit artikel vind je het overzicht van de 10 leukste terrasjes van Vlaanderen. We zochten er alvast een aantal wandelroutes en fietsroutes voor je bij.

1) Vlakbij Oostende ligt het plaatsje Bredene met verschillende wandelroutes door duinen, over strand en langs erfgoed.

2) Blankenberge is een bekendere kustplaats maar wist je dat je vanaf de pier zo de polders in kunt wandelen?

3) Haspengouw is vanwege de bloesem een populair fietsgebied voor de Vlamingen. Het terras van het Chateau de la Motte is een prachtige tussenstop.

4) Langs de Schelde iets ten oosten van Gent ligt het kleine Berlare met een Veerhuis dat na een wandeltocht een van Vlaanderens mooist gelegen terrassen biedt.

5) Een museumwandeling door Antwerpen eindigend op een eiland…

dgeert

Haspengouw is de ‘Betuwe’ van België (foto DGeert, flickr)

6) De culinaire stad Hasselt zorgt voor prikkelende smaakpapillen op de Zuivelmarkt na een wandeling door de omliggende bossen.

7) Een fietstocht door het Brugse Ommeland eindig je bij het rustige Koetsenhuis midden in de natuur.

8) Stekene is een van de vergeten dorpjes in Waasland, ten westen van Antwerpen. Niet het enige leuke dorpje blijkt tijdens de fietsroute met een terras in het spannende Stropersbos.

9) Tja, wie Grimbergen zegt weet dat het op het terras wel goed zit. Zeker als je nog een speciaal bierrondje kunt fietsen ook.

10) Vooruit, Antwerpen mag als terrassenstad best 2x op de lijst. En als je dan toch aan De Kaai in de oude haven zit doe er dan meteen de haven-fietsroute bij.

Een overzicht van de leukste terrasjes van Vlaanderen vind je op de site van Toerisme Vlaanderen.

Dirk Houbrechts

Tja, en als je dan toch op het terras zit… (foto Dick Houbrechts, flickr)

>> Titelfoto Philippe Demeyere, flickr)

 

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?