10 aanstekelijke wandelervaringen in Nepal, van jungle tot hooggebergte

Als je aan Nepal denkt als wandelbestemming, denk je meestal aan zware trektochten of expedities. Reden voor ons om op zoek te gaan naar wandelreizen die je niet alleen laten kennis maken met het imposante hooggebergte. Maar ook met het lager gelegen subtropische laagland met het Chitwan National Park waar je zelfs junglewandelingen maakt in het land van de tijgers, beren en neushoorns. Dat je onderweg voldoende culturele bezienswaardigheden tegenkomt spreekt voor zich. Wordt Nepal misschien je volgende ultieme wandelbestemming?

Hieronder een selectie van foto’s met aanstekelijke wandelervaringen in Nepal, door leden van de Ecktiv Community.

Foto: Ans Reijs

Ans Reijs: ‘Zonsopkomst in Ghalegaun na een overnachting hier. Vanuit Ghalegaun volgden we een trail terug naar Besishahar en liepen ongeveer 1500 mtr naar een rivier, daar nog een half uurtje met de jeep naar Besishahar. Het was best zwaar maar adembenemende uitzichten in het Annapurna gebied’.

 

Foto: Leontine van der Stouw

Leontine van der Stouw: ‘Tijdens de Mohare Danda trekking in de Annapurna regio komen we op 1 van de laatste dagen in het dorpje Tikot. Tijdens de trekking zijn we al vele vrouwen met zware lasten tegen gekomen, zo ook deze vrouw’.

 

Foto: Tibor Lelkes

Tibor Lelkes: ‘Een van mijn mooiste wandelingen heb ik gemaakt in Nepal. Deze begint in het Shivapuri Nagarjun national park net boven Kathmandu. Het maakte deel uit van de zes daagse Gosainkund trekking door de Himalaya. In het begin loop je over de groene heuvels van dit indrukwekkende gebergte waar nog veel mensen wonen. Het is geweldig om naast het genieten van het mooie landschap ook contact te hebben met de zeer vriendelijke lokale bevolking.’

 

Foto: Tibor Lelkes

Tibor Lelkes: ‘In Nepal vlak bij de Indische grens ligt het Chitwan National Park. Een jungle vol wildlife om gespot te worden…als je geluk hebt. Zo ging ik het park in, vroeg in de ochtend met een gids. Na een paar uur rond te hebben gereden ik hoorde de gids fluisteren: Tiger! Mijn hart bonsde meteen. Zou het het een tijger zijn? Dit was mijn droom al 30 jaar. En ja hoor..’.

 

Foto: Ans Reijs

Ans Reijs: ‘De naam Pokhara is afgeleid van het Nepalese woord “pokhari” wat “meer” betekent. De stad Pokhara ligt dus in de vallei van de meren. Deze vallei is één van de meest pittoreske plaatsen in Nepal. Haar schoonheid is te danken aan de prachtige meren Phewa, Begnas en Rupa die ontspringen in de gletsjers van de Annapurna bergketen in de Himalaya. Hier het Phewa meer.’

 

Foto: Margo Veldhuizen

Margo Veldhuizen: ‘We genoten van het geweldige uitzicht op de toppen van het Himalayagebergte. Het dorpje Nagarkot is het hoogste punt tijdens de trekking door de Kathmandu vallei. Er zijn verschillende trekkingtochten te maken rondom Nagarkot. Vooral tijdens zonsondergang heb je een spectaculair uitzicht zoals je op de foto ziet’.

 

Foto: Jetty van der Graaf

Jetty van der Graaf: ‘Vanuit kleine dorpjes ten noorden van Pokhara kun je starten aan een prachtige wandeling naar het Annapurna Basis Kamp’.

 

Foto: Ans Reijs

Ans Reijs: We wandelden door een prachtig gebied en vergaapten ons aan de vele adembenemende uitzichten. Het zag er paradijselijk uit. Waar kan het nog mooier zijn, heb vaak gedacht.

 

Foto: André van der Velden

André van der Velden: ‘Een eenzame drager in het Solo-Khumbu gebied in Nepal. Deze dragers dragen soms wel zo’n 150 kilo. En dat op gympies’.

 

Foto: Iris Waanders

Iris Waanders: ‘Heel voorzichtig klauter ik door naar het hoogste punt waar ik ga zitten en de tranen voel komen. Wat is het hier mooi! Ik kan alle kanten op kijken, want de top ligt volledig vrij. Diep onder me zie ik de Khumbu gletsjer en ook zie ik de Mount Everest. Dit is het allermooiste uitzicht dat ik ooit heb gezien!’

 

Wij selecteerden een paar verschillende wandelreizen naar Nepal voor je:

SNP: 19-daagse comfortabele wandelvakantie ‘van jungle tot hooggebergte’

 

Meer reiservaringen van Nepal van de Ecktiv Community

or

Log in met je gegevens

Wachtwoord vergeten?